SAYANGI SELANGOR YAKINI BN

SAYANGI SELANGOR YAKINI BN

TERKINI DAN TERHEBAT

Wednesday, July 13, 2011

Kenyataan media gaps

Kenyataan Media GAPS

Tahniah kepada ADUN Sekinchan yang kini bergelar "Ustaz".

GAPS ingin mengucapkan tahniah kepada ADUN Dap Sekinchan Ng Swee Lin yang kini di "anugerahkan" gelaran "Ustaz" oleh DUN Selangor. Kejayaan Ust Ng yang mengungguli debat hadis semalam di DUN adalah amat mengujakan rakyat.

Walaupun tanpa matan atau nas sah, nampaknya Speaker Dap DUN Selangor Datuk Teng Chang Khim terlalu bodoh sehingga tergeliru dengan gelecek Ust Ng yang menggunakan kaedah hentam keromo dalam penghujahan di sidang DUN walapun ia berkaitan dengan sensitiviti Agama Islam.

Hasilnya ADUN Seri Serdang Datuk Satim Diman pula yang "di kenakan kad merah" dan ditunjukkan pintu keluar oleh Speaker yang menggunakan budi bicara yang bengkang bengkok dalam memberikan markah kepada Ust Ng yang beroleh "disctinction" dalam ilmu hadis dalam DUN Selangor.

Kemaluan yang amat besar wajar diberikan kepada Exco Hal Ehwal Islam Datuk Dr Hassan Ali yang terkelu lidah dengan hujahan hadis yang di lontarkan oleh Ust Ng. Namun begitu semua orang tahu Ust Ng sudah menuntut dengan ADUN Meru Rani Osman yang juga Pesuruhjaya Pas Selangor yang baru, yang sebenarnya tidak sabar-sabar mahu mengambil tempat Hassan Ali sebagai Exco.

Kini Ust Ng mengikuti rapat jejak Ust Ngeh ADUN Perak yang beroleh pangkat "Ust" kerana kehebatan membahas ayat Al Quran di Markas Tarbiyyah Pas, Gombak, beberapa tahun yang lalu. Ust Ng layak dipertimbangkan sebagai Exco Hal Ehwal Islam yang baru oleh MB Selangor Khalid Ibrahim menggantikan Hassan Ali yang kini semakin tidak berfungsi.

Selamatkah Selangor dengan Ust Ng yang bakal terus melacurkan hadis dan Al Quran untuk kepentingan politik Dap di Negeri Selangor ? Masa telah menentukan betapa kesucian dan ketertinggian Islam semakin dipesongkan, dirobekkan dan dibontotkan oleh Pas dalan kepimpinan kerajaan Negeri Selangor.


Hamidzun Khairuddin
Presiden
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

13 Julai 2011
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

No comments:

Post a Comment

TERHANGAT, TERKINI DAN TERHEBAT